Панирани праскови с оризова плънка
Необходими продукти
- • 50 г ориз
- • 200 мл прясно мляко
- • 1 с.л. захар
- • 1 бр. жълтък и 1 бр. яйце
- • 4 бр. по-големи праскови
- • пудра захар
- • галета
- • мазнина за пържене
Начин на приготвяне
Сваряваме ориза с млякото и след като изстине, го разбъркваме с жълтъка и захарта. Обелваме прасковите, разрязваме ги на половина и махаме костилките им. На тяхно място слагаме ориза и слепваме двете половинки праскови, като ги закрепваме с клечка за зъби и ги овалваме в разбитото яйце и галета. Пържим така приготвените праскови в голямо количество сгорещена мазнина. Още горещи ги поръсваме със пудра захар.
Рецептата е добавена от suzi на 15 Юли 2009 г.
Още рецепти за:
Десерти с плодове ⋅ Пържени и панирани плодове ⋅ Плодови десерти с кайсии и праскови ⋅ Пържени десерти ⋅ Десерти с ориз ⋅ Немска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.