рецепта

Царевичен мус със сушени кайсии

Царевичен мус със сушени кайсии

Рецепта за Царевичен мус със сушени кайсии - рецептата и снимката са предоставените от сп."Кулинарен Журнал" (6/2008 г)
1 5 1

Десерти с плодове

Подготовка: 20 мин.

Готвене: 120 мин.

Порции: 4

Българска

Рецептата "Царевичен мус със сушени кайсии" беше добавена на

1 коментар

Продукти

сушени кайсии 1/2 кг
захар 300 г
1/2 кг каша от царевично брашно
сметана 400 мл
желатин 2 с.л.

• За рецептата "Царевичен мус със сушени кайсии" кайсиите се натопяват за 24 часа в студена вода.

• Сваряват се във вода със захарта, охлаждат се и се скълцват.

• Царевичната каша се разбива с миксер.

• Отделно се разбива и сметаната.

• Желатинът се разтваря на водна баня.

• Кашата и плодовете се сипват в прозрачни форми и се налива еднакво количество сметана и желатин.

• Разбърква се и се оставя в хладилника за 2 часа.

• Отварата от кайсиите се вари до сгъстяване.

• При поднасянето в средата на чинията се налива малко сос, изсипва се двуцветният мус и също се полива със сос.


Бележки

Рецепта за Царевичен мус със сушени кайсии - рецептата и снимката са предоставените от сп."Кулинарен Журнал" (6/2008 г)