рецепта
Царевичен мус със сушени кайсии
Десерти с плодове
Подготовка: 20 мин.
Готвене: 120 мин.
Порции: 4
Българска
Рецептата "Царевичен мус със сушени кайсии" беше добавена на
Продукти
сушени кайсии | 1/2 кг |
захар | 300 г |
1/2 кг каша от царевично брашно | |
сметана | 400 мл |
желатин | 2 с.л. |
Приготвяне
• За рецептата "Царевичен мус със сушени кайсии" кайсиите се натопяват за 24 часа в студена вода.
• Сваряват се във вода със захарта, охлаждат се и се скълцват.
• Царевичната каша се разбива с миксер.
• Отделно се разбива и сметаната.
• Желатинът се разтваря на водна баня.
• Кашата и плодовете се сипват в прозрачни форми и се налива еднакво количество сметана и желатин.
• Разбърква се и се оставя в хладилника за 2 часа.
• Отварата от кайсиите се вари до сгъстяване.
• При поднасянето в средата на чинията се налива малко сос, изсипва се двуцветният мус и също се полива със сос.