Терина с горски плодове и банан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Десерти
Терина с горски плодове и банан
16355
Терина с горски плодове и банан

 

 

 

 

 

 

Терината с горски плодове и банан е лесен и красив начин да сервирате вкусни плодове през летните месеци за да подсладите дните си. Представете си желе пълно с плодове.

А вместо изкуствено оцветено желе, можете да използвате обикновен желатин с бял гроздов сок, което е една по-здрава, по-красива и по-вкусна алтернатива.

 

Продукти:

2 опаковки обикновен желатин

2 чаши бял гроздов сок

1/2 чаша захар

5-6 чаши миксирани пресни горски плодове и нарязан на кръгчета банан (горските плодове могат да включват ягоди, боровинки, малини и капини)

 

Начин на приготвяне:

Сложете 1/4 чаша гроздов сок в една малка купа и добавете желатина към него. Оставете сместа да престои 2-3 минути.

Загрейте захарта с 1/4 чаша гроздов сок в малък тиган на средна температура, докато се разтвори. Отстранете тигана от котлона и добавете сместа в купата с желатина. Разбъркайте докато се смесят и добавете останалата част от гроздовия сок.

Сложете плодовете в тава с капацитет 6 чаши. Изсипете сместа с желатина върху плодовете и натиснете плодовете, за да може желатина добре да проникне между тях (може да се наложи да премахнете няколко плодове, ако е необходимо). Сложете тавата в хладилника за се втвърди, поне за около 3 часа.

За да отлепите терината трябва да потопите дъното на тавата в топла вода за 5 секунди. Обърнете тавата върху чиния, в която ще сервирате терината и разклатете добре за да се отлепи. Нарежете на квадратни парченца и сервирайте.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft