Начало За нас Реклама Контакти

Пудинг от овесени ядки и ябълки

Снимка за Пудинг от овесени ядки и ябълки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Сладкото превъплъщението на овесените ядки може веднага да изтрие недоволните физиономии, които често се появяват при мисълта за овесена каша.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 200 г фини овесени ядки
  • 400 мл прясно мляко
  • 4 с. л. захар
  • 1 кг ябълки, обелени и настъргани на едро ренде
  • 3 яйца
  • 30 г масло
  • ½ ч. л. бакпулвер
  • 1 с. л. галета за поръсване на формата
  • 1 ч. л. масло за формата

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Овесените ядки се заливат с топлото мляко и престояват 10-15 мин.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват със захарта, към тях се прибавят овесените ядки и настърганите ябълки, размесени със сока от лимона и настърганата му кора и бакпулвера.

  3. 3.

    Сместа се слага в намазана с масло и поръсена с галета форма за кекс или се разпределя в малки форми за мъфини. Отгоре се слагат парченца масло. Пече се на 180° С около 20 мин.

Съвет:
Готовият пудинг може де се украси с крем от разбито крем сирене и пудра захар и да се залее с мед.

Подходящи типове вина
Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари