рецепта
Замразени шоколадови банани
Гответе с мен
Десерти с плодове
Българска
Рецептата "Замразени шоколадови банани" беше добавена на
Продукти
шоколад, начупен на парченца | 150 г |
банана | 2 (250 г) средни |
Приготвяне
• Шест дървени шишчета се разрязват с ножица на две.
• Бананите се почистват от кората.
• Нарязват се на 6 парчета по диагонал.
• Всяко парче трябва да бъде с ширина 1 см.
• След което бананите се набождат върху клечките.
• Нареждат се в тава и се поставят във фризер за 30 минути.
• Докато бананите се замразяват, се разтопява шоколадът на водна баня.
• В една тенджера се сипва вода и се кипва.
• Вътре се поставя друга празна купа.
• Поставят се начупените парченца шоколад.
• Разбърква се до пълното разтопяване на шоколада.
• Купата се сваля от котлона и се оставя да се охлади за кратко.
• Замразените банани се потапят в разтопения шоколад от едната страна (или цели).
• Шоколадът практически веднага застива върху банана.
• Шишчета се нареждат отново в тавата на един ред.
• Замразените шоколадови банани се оставят във фризера до момента на сервиране.
Бележки
*** По желание, след потапянето в разтопен шоколад, бананите могат да се овалят в ситно накълцаните орехи или други ядки.
Етикети: десерти с плодове , шоколад , банани