рецепта

Замразени шоколадови банани

Замразени шоколадови банани

2 5 1

Десерти с плодове

Българска

Рецептата "Замразени шоколадови банани" беше добавена на

2 коментара

Продукти

шоколад, начупен на парченца 150 г
банана 2 (250 г) средни

• Шест дървени шишчета се разрязват с ножица на две.

• Бананите се почистват от кората.

• Нарязват се на 6 парчета по диагонал.

• Всяко парче трябва да бъде с ширина 1 см.

• След което бананите се набождат върху клечките.

• Нареждат се в тава и се поставят във фризер за 30 минути.

• Докато бананите се замразяват, се разтопява шоколадът на водна баня.

• В една тенджера се сипва вода и се кипва.

• Вътре се поставя друга празна купа.

• Поставят се начупените парченца шоколад.

• Разбърква се до пълното разтопяване на шоколада.

• Купата се сваля от котлона и се оставя да се охлади за кратко.

• Замразените банани се потапят в разтопения шоколад от едната страна (или цели).

• Шоколадът практически веднага застива върху банана.

• Шишчета се нареждат отново в тавата на един ред.

• Замразените шоколадови банани се оставят във фризера до момента на сервиране.


Бележки
** След като отново ги замразите, може да ги наредите на пластове, като между всеки пласт поставите хартия за печене. Така може да ги съхранявате за повече време във фризера.

*** По желание, след потапянето в разтопен шоколад, бананите могат да се овалят в ситно накълцаните орехи или други ядки.