Изключителен десерт за специален повод.. И не само!

Необходими продукти:

1 ароматен пъпеш около
2 с.л. коняк или ром
1/2 кг праскови
4 яйца
125 мл бяло вино
5 с.л. захар
125 мл сладка сметана

Начин на приготвяне:

Пъпешът се обелва, отрязва му се капачето и през отвора се изчиства семето.

Стените му се напръскват с алкохола.

Разбитите яйца, захарта и виното се бъркат на водна баня, докато сместа се сгъсти. Съдът се изважда от водата и щом кремът изстине, се прибавя разбитата сметана.

Прибавят се обелените и нарязани на ситно праскови и пъпешът се пълни със сместа.

Оставя се в камерата на хладилника за 2 часа. Преди поднасяне може да се залее с останалия крем.